Hitta omplacering

Omplaceringarna nedan är registrerade hos JSK:

Vill du anmäla en hund till omplacering, maila in era uppgifter till
Email:  webmasters@japansk-spetsklubb.se 
Omplacering (1st)

**************************************************************************************************************************

Vid lyckad omplacering var god meddela detta så vi kan ta bort annonsen på hemsidan!

**************************************************************************************************************************

Japansk spetsklubben hänvisar vuxna japanska spetsar som söker nytt hem
Hunden måste vara en renrasig japansk spets och registrerad i Svenska Kennelklubben
Tjänsten kräver inte medlemskap i JSK, denna regel gäller dock inte för uppfödare som måste vara medlemmar för att utnyttja tjänsten. Hänvisning skall inte ses som en rekommendation utan endast som en upplysning om att det finns hundar för omplacering. Japansk Spetsklubb tar inget ansvar för de hundar, valpar eller valpkullar som ligger på valphänvisning eller omplaceringlistor.
Tjänsten är kostnadsfri.
Vill du ha in din hund på omplaceringslista ta kontakt med vår webmaster.

_____________________________________________________________________________________________________________________

 

Väldigt viktigt att man läser hela inlägget noga! Nico är en härlig hund men kräver en speciell familj! 

 

Nico är född 14 Maj 2011 (9år) och är kastrerad. Nico är en väldigt snäll herre som vill hitta ett hem där han kan bo sina sista år i en lugn och trygg miljö med måttliga promenader och lek. Utan småbarn.  Han omplaceras då han inte längre kommer överens med familjens andra hund, en äldre hane och situationen har blivit ohållbar. 

 

Nico är en otroligt mild, snäll och tillgiven hund som tyr sig väldigt mycket till sin människa, när han väl knytit an till en person så följer han än vart man än går. Han är alltid med en och håller en sällskap; när man sitter i soffan och kollar på TV, bredvid en i sängen vid läggdags och ute i trädgården när man pysslar i rabatten.  Trots hans ålder är han väldigt pigg och lekfull. Att jaga en boll och leka med leksaker är det bästa han vet. När man köpt en my leksak åt honom så kan han ibland skaka av iver och glädje.

Han älskar att gå på promenader i naturen och går fint i koppel, på ställen med lite folk och andra hundar kan han gå lös. Vid hundmöten kan han skälla lite, speciellt när de gäller större hundar men det går nog att träna bort med lite tålamod.

 

Han kan vara ensam själv ett par timmar utan problem efter han börjat känna sig trygg i sitt nya hem, men vi ser gärna till så han kommer till någon där han inte behöver vara ensam långa stunder under dagen.  Han kräver en del pälsvård pga sin långa päls men är väldigt snäll att både borsta och klippa klorna på. Han är lite håröm och kan gnälla till om man borstar för hårdhänt men inget mer än så. 

 

Han är inte skotträdd (reagerar inte på nyårsraketer) och älskar att åka bil. 

 

Tyvärr föddes Nico med en missbildning i ryggen där han har en ryggkota för mycket samt att den ryggkotan är lite missbildad. Detta är inget han lider av idag men man får vara lite försiktig när man lyfter honom och se till så han inte hoppar för mycket. Hoppa upp i soffan och dylikt är okej. Han kan trots sitt hinder gå på långa promenader, gå i trappor, vara ute i skogen m.m.  Dock är det otroligt viktigt att han får bra foder och lagom motion då han måste vara i god form. Skulle han bli överviktig skulle det skapa stora problem med ryggen. Tyvärr fick han som unghund en inflammation i ryggen vilket han var väldigt duktig på att dölja, detta gjorde att vi inte upptäckte hans ryggproblem förens han var 4 år gammal. Detta är vad vi tror orsakat en del av hans osäkerheter som jag kommer nämna nedan. 

 

Nico är tyvärr känslig av sig och passar inte hos vem som helst. 

Så här kommer lite punkter om vad som får och inte får förekomma i hans nya familj. 

- Han är något osäker kring män. Inte elak eller aggressiv men blir ofta rädd, springer iväg och skäller. Dock går det över om han får lära känna personen. 

- Är rädd för småbarn. Han har aldrig gjort något mot ett barn men han visar väldigt tydligt att han inte vill att dem kommer nära. Han är med andra ord opålitlig runt småbarn. Tonåringar går bra. 

- Har väldigt milt temperament och vill inte bo hos någon som är för hård och aggressiv. Kräver en mjuk hand och uppfostran. 

- Vill inte bo allt för centralt då det blir för överväldigande för honom. Han har alltid bott på landet. Kan nog bo i lägenhet men isåfall i ett lugnare område där han kan komma ut på promenad där det inte rör sig mängder men människor.

- Kan inte bo med andra hanhundar eller djur. Ska han bo med en annan hund måste det vara en lugn tik och en mindre hund då han inte kommer överens med andra hanhundar och större tikar stressar honom. Han gör inte direkta utfall mot andra hanar men är väldigt försvarande och kan i värsta fall hoppa på dem om han känner sig trängd eller hotad. 

 

Kontaktuppgiter:

Mikaela Varis,  finns i Bålsta

tel: 070-6461164. 

Mejl: mikaela.varis@gmail.com

 
 
 
 

Kontakt

Japansk Spetsklubb Ordförande: Carina Lundgren 0171-474140 ordforande@japansk-spetsklubb.se